vy
Här syns en del av vår mark som består av 14 hektar bete och 5 hektar skog.
drift1
Lösdrift 1. Den är byggd i trä med innerväggar av formplyfa. För att få bästa möjliga luft och ljus så har vi använt oss av vindväv upp i nock. Här bor unghingstarna.

bazze
Ljust och fint. Vindväven bakom släpper in mycket ljus och syns inte om man tittar inifrån och ut.
Vi har (låg) belysning dygnet runt så att alla ska våga sig in även när det är mitt i natten.
Vi strör med rundbalar med halm och har djupströbädd. Det är mycket uppskattat att ligga och sova i.

boxar
Tre uteboxar finns. Dessa används bara i nödfall, om en häst är skadad, ska föla, eller om någon behöver tas in för att få extra kraftfoder tex.
Latoya Pooh är fotomodell!

Vi tar in hästarna för skötsel i vårt skötselstall där vi har uppbindningsplatser samt spolspilta, givetvis med varmvatten så vi kan tvätta/duscha hästarna vid behov. Här är bra ljus så hovslagaren är också nöjd.
Unghingstarna tas in ca en dag i veckan antingen två och två, eller ensamma (bra träning inför framtiden) för skötsel, de spolas ofta på ben och hovar med slangen så de är vana vid tvätt.

nassar
Då vi även har Linderödsgrisar så blir alla hästar grisvana! Här syns första mötet mellan gris och ston en dimmig morgon. Bägge parter var direkt nyfikna och kollade in de på andra sidan staketet.

DSC_7711
Gräset putsas vid behov, skönt med egen liten maskinpark.


vidilab_nyil
Vi skickar in träckprov för analys mot mask på alla hästar till Vidilab, detta för att slippa resistens på våra marker och för att kunna använda rätt avmaskningsmedel till rätt häst.
drift2
Lösdrift 2. Här går stona, både SWB och ponnys samt deras avkommor om de är ston!

vatten
Värmevattenkoppar är installerade i bägge lösdrifterna. Det är jättetryggt att veta att hästarna har fri tillgång till tempererat vatten dygnet runt hela året. På sommaren har vi även vatten i stora kar samt i bäcken för de som föredrar rinnande vatten.


foderhack
Hösilage serveras i dessa mycket praktiska foderhäckar, taket gör att det inte regnar/snöar så mycket på maten, och baljan i botten håller en helt del spill på plats. De hela rören på sidorna gör att ingen häst ska kunna kliva upp i foderhäcken och fastna. Det finns bara tillräckligt med utrymme att sticka in huvud och hals Jag ville ha en modell som hästarna inte ska kunna skada sig på, dessa tror jag klarar det kravet.
Fri tillgång såklart i bägge flockarna.

Vi tar eget hösilage och analyserar det, hittills har vi fått foder med mycket bra värden. Det är inte billigare att skörda själv, men man kan planera själv när det ska slås för att försöka få de värdena man vill ha.

Under sommarhalvåret går hästarna på bete så länge som gräset har bra värde, sedan tillskottsfodrar vi med hösilage även om de går kvar i sina stora hagar.

DSC_7257
Givetvis finns saltstenar och mineraler.

vatten
Friskt och gott vatten i bäckarna uppskattas alltid.