Vi har en liten uppfödning av den svenska lantrasen Linderödsgris. Vi är anslutna till genbanken vars syfte är att bevara rasen.
Vår målsättning är att få fram friska sunda individer. En del avkommor säljs vidare till avel i nya genbanker, en del slaktas och blir fantastiskt gott kött.
Det är en långsamtväxande ras som föds upp på ett sätt som man gjorde förr. De bor i halmfyllda kojor med tillhörande hagar och väljer fritt när de vill sova, inne eller ute, när de vill böka, leka, lerbada osv

Eftersom de tillåts leva ett så fritt liv och växa i sin egen takt så blir köttet någon helt annat är köttet från en industrigris.
Ska man äta kött så ska man om möjligt välja att göra det från ett djur som haft en bra uppväxt, haft ett bra liv!

gristryne
En gris är gjord för att böka, det måste den få göra för att må bra, med det känsliga men starka trynet har den kraft att lyfta och slänga iväg en annan gris, de är urstarka.

grisbad
Att ha tillgång till vatten/lerbad under den varma årstiden är absolut nödvändigt. En gris svettas inte genom huden utan genom trampdynorna. För att reglera kroppstemperaturen varma dagar måste den kunna svalka sig. Leran skyddar dessutom mot insekter och ohyra.


grisnyfikna
En kull nyfikna kultingar
Är du intresserad av en blivande avelsgris, eller av att köpa en halv eller hel gris för mat så hör av dig.
Våra ”matgrisar” åker till ett litet lokalt godkänt slakteri när det är dags, och kan fås finstyckat och vakuumpackat om så önskas. Vi ombesörjer allt!griskoja
Galten håller koll på omgivningen från sin koja.

grisboka
Grisen är en utmärkt markberedare, en del grisar säljs faktiskt som just markberedare. Inga ogräsrötter finns kvar när de plöjt färdigt.

gris_
Mat! Våra grisar får mald spannmål uppblött i vatten till en gröt. Till det får de mycket frukt och grönt.
De har också tillgång till hö på sommaren och hösilage på vintern.

grisgalopp
Full fart, rena terrängträningen när morsan och farsan har vänt upp och ner på grästuvorna